Spicemasters is een jong internationaal bedrijf dat specerijen en kruiden inkoopt, bewerkt en verkoopt aan de voedselindustrie. Onze wortels liggen in de bewerking van deze grondstoffen en dat geeft ons een voorsprong in kennis. Dankzij de nauwe samenwerking met bewerkingsbedrijf Mouw Maalderij kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. Wij weten hoe kwaliteit eruit ziet, voelt en ruikt.

Benieuwd naar uw Spicemasters?
Wij stellen ze graag aan u voor.

Gerlant Mouw

directeur/eigenaar & inkoop Spicemasters
“Zien, voelen, ruiken; bij een monster of partij herken ik direct de kwaliteit van het product. Die kennis kan ik perfect toepassen bij mijn contacten met leveranciers en afnemers. Sinds vijf jaar richten wij ons met Spicemasters op de in- en verkoop van specerijen en gedroogde kruiden. Mijn kennis van gedroogde groenten, kruiden en specerijen en een breed handelsnetwerk komen hier mooi samen. Ik ben opgevoed met deze producten vanuit Mouw Maalderij dat mijn vader ruim veertig jaar geleden heeft opgericht en ik 16 jaar geleden heb overgenomen. Doordat wij alles laten bewerken bij ons eigen bedrijf, Mouw Maalderij, hebben wij de keten inkoop, bewerking en verkoop in één hand. Voor mij biedt dat de zekerheid dat wij kwaliteit leveren en ook flexibel zijn. De wereld van kruiden en specerijen groeit; Spicemasters heeft met een breed netwerk, de juiste expertise en flexibele bewerkingscapaciteit alle ingrediënten om daar snel in te schakelen.”

Bennie Bronkhorst

sales & inkoop
“Voor leveranciers ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Sinds 2016 werk ik bij Spicemasters. De wisselwerking van het contact met zowel leveranciers en afnemers wereldwijd als met Mouw Maalderij is de uitdaging in mijn werk. Hoe zorg je dat een partij kruiden of specerijen volgens afspraak bewerkt en tijdig geleverd wordt? Dat vraagt flexibiliteit, maar ook via goed overleg met mijn collega’s en goede communicatie met de leveranciers lukt het ons om de klant tevreden te stellen. Dat succes zit ook in onze kleinschaligheid; de lijnen zijn kort, waarbij je goed overziet wat er in het gehele bedrijf gebeurt. Dat vergroot de betrokkenheid bij het product en de klant.”

Bernadet Lugtenburg

kwaliteitsmanager
“Als kwaliteitsmanager zorg ik dat onze producten voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. Ik controleer en borg het hele proces van ingekochte grondstoffen tot levering van het eindproduct aan de klant. Daarnaast zie ik toe op veilige werkomstandigheden en houd ik me bezig met wet- en regelgeving op het gebied van milieu en duurzaamheid. Mijn motto is: ‘Kwaliteit is geen afdeling maar een mentaliteit’.”

Op zoek naar de beste mix

Het beste resultaat krijg je door een juiste combinatie van eigenschappen bij elkaar te vinden. Dat geldt voor kruiden en specerijen, maar ook voor medewerkers. Samen geven we smaak aan Spicemasters.